vasta.gif (3117 bytes)

Tiedustelukurssi Vasta 2004-harjoituksessa

Hyvä asesiskot ja -veljet!

Tervetuloa Vasta 2004 -harjoituksen tiedustelukurssille 24.9-26.9.2004 !


Järjestämme tiedustelukurssin Porvoossa uuden ohjelman mukaan. Tavoitteina on kerrata vanhoja asioita ja opetella uusia siten, että aloitamme perjantaina teoriaosuudella WSOY:n tiloissa ja siirrymme lauantaina varusteet saatuamme maastoon kokeilemaan oppeja käytännössä. Lauantain aamupäivällä kerrataan opittuja taitoja kenttäolosuhteissa.

Tilanteen iskiessä päälle lauantaina toteutamme muutamia tehtäviä, joista lyhyesti seuraavassa:

- Kertaamme maastossa tiedustelupisteiden laatimista, havaintojen tekoa ja viestittämistä pataljoonaan
- Tuemme viestikurssia ja harjoitusesikuntaa viestittämällä heille koko harjoituksen läpi peliskenaarion mukaisia detaljeja, tiedustelutietoja fiktiivisiltä partioiltamme
- Käymme suorittamassa RK-ammunnan Sipoon/Hyrylän radalla
- Toimimme myös harjoituksen maaliosastona, eli vietämme illan ja yön vieraillen ahkerasti niin keltaisten kuin sinistenkin joukkojen kutsumattomina vieraina asenteella "Kertausharjoituksiin ei tulla nukkumaan!"

Tavoitteena on saada koottua 1+3+6 -kokoinen tiedustelukurssi, joka ei kuluta liikaa aikaa makuualustoilla puolijoukkueteltassaan, vaan jakautuu kolmeen erilliseen tiedustelupartioon ja järjestää ohjelmaa muille harjoitukseen osallistuville.

Pyydän kiinnostuneita ilmoittautumaan e-maililla osoitteella antti.kauranne@janton.fi.
Kerrothan samalla kokemuksesi tiedustelutoiminnasta ja siitä, onko Sinulla toivomuksia kurssin annin tai järjestelyjen suhteen. Mikäli arvelet voivasi ja haluaisit toimia jollakin tiedustelukurssin osa-alueella apukouluttajana, mainitse myös siitä, kiitos.

Ylil Antti Kauranne
Tiedustelukurssin kouluttaja

Perjantain (n. klo 20-22) ja lauantain ( n. klo 9-12 ) teoria-aiheita

1) Kalustokoulutus: LV-217, SANLA, Partiosanomalaite, Käsiradiokoulutus, Yökiikari / Pimeänäkölaite
2) Tiedustelukoulutus: Vihollisen organisaatio, kalustot ja vahvuudet, Tiedusteluraporttien sisältö, Radio- ja viestikäyttäytyminen

Lauantain ja sunnuntain käytännön aiheet harjoitustilanteessa

3) Hyvän tähystyspaikan perusteet; suojaisuus, näköalat, poistumis- ja saapumisreitit, Havaintojen teko, kirjaaminen ja välittäminen, Naamiointi; taistelija ja kalusto, Kohteen tiedustelu ja tuhoaminen

Sunnuntaina 26.9. toiminta maastossa loppunee noin klo 10, palaamme WSOY:lle ja luovutamme varusteet siten, että pääsemme vihdoin puolen päivän jälkeen yhteiseen palautekeskusteluun ja joskus iltapäivällä itseemme ja osaamiseemme tyytyväisinä nukkumaan.

Tehdään kurssista yhdessä hyvä, antoisa ja rankka !